Складено рейтинг найбільш шкідливих для серця професій

Рейтинг найбільш шкідливих для серця професій:
Співробітники офісів
Якщо ваш робочий день в основному проходить сидячи, і ви мало рухаєтеся протягом усього робочого дня, то ви схильні до серцевих хвороб більшою мірою, ніж ті люди, які за службовим обов'язком знаходяться в русі. Тривале сидіння призводить до того, що в організмі знижується чутливість до інсуліну і падає рівень ферментів, які відповідають за спалювання жирів.
Понаднормова робота також шкідлива для організму. Люди, які працюють від 11:00 на день і більше страждають від хвороб серця на 67% частіше, ніж працюють з нормованим робочим днем, як показують дані дослідження.
Водії автобусів
Першими в списку гіпертоніків, на думку професора медицини Університету Каліфорнії Пітера Шналла, є водії автобусів. Сидячий спосіб роботи водіїв громадського транспорту та відповідальність за безпеку пасажирів стає причиною підвищеного кров'яного тиску і розвитку хронічного стресу. Водії ще також страждають від зайвої ваги і високого рівня холестерину.
Працівники служб порятунку
У співробітників служб порятунку відбувається поєднання тривалих періодів неактивності зі стресовими ситуаціями, що також небезпечно для серця. У 22% поліцейських і 45% пожежних причиною смерті на робочому місці є серцево-судинні захворювання. При цьому стрес, довгі години роботи, харчування у фастфудах погіршують перебіг цих захворювань.
Змінна робота
У охоронців, медсестер, лікарів, і в інших професій, робота яких проходить позмінно, призводить до того, що порушується природний ритм організму, а це відбивається на рівні цукру в крові та тиску. Люди, що працюють в нічну зміну, зазвичай багато палять, а це провокує розвиток хвороб серця. Скорочення сну з 7-8 годин до 5-6 вкорочує життя людини на декілька років.
Бармени та співробітники ресторанів
Працівники ресторанів і барів, які крім того, що працюють допізна, а часто і в нічний час, також ще і щодня вдихають сигаретний дим, якщо в барі або в ресторані немає заборони на куріння, а це дуже сильно шкодить серцю і судинам. Лікарі нагадують, що пасивне куріння, до якого належить вдихання сигаретного диму, збільшує ризик інфаркту в декілька разів.
Мостобудівники та будівельники тунелів
Будівельники мостів і тунелів знаходяться також в зоні ризику професій, які пов'язані з ризиком розвитку серцево-судинних захворювань. За даними досліджень, проведених в Нью-Йорку серед 5000 будівельників мостів і тунелів, 35% помирають найчастіше у зв'язку з проблемами з серцем. На думку лікарів, люди цих професій під час роботи вдихають велику кількість чадного газу.

www.naim.ru

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад