В Україні перерахують зарплати бюджетникам

В Україні перерахують зарплати бюджетникам

Запропонованим ним документ передбачає розрахунок мінімального посадового окладу в прив'язці до мінімальної зарплати, встановленої на 1 січня календарного року. Мінімалка повинна стати базовою також при нарахуванні інших виплат, визначенні вартості адмінпослуг та ін.

У пояснювальній записці до законопроекту говориться, що через поділ мінімальної зарплати і прожиткового мінімуму з 1 січня цього року (перша склала 3, 2 тис. Грн., Другої - 1,6 тис. Грн.) Виникла законодавча колізія. Адже, згідно з постановою Кабміну від 2002 року мінімальний посадовий оклад для працівників бюджетної сфери не повинен бути меншим за прожитковий мінімум, тобто, 1,6 тис. Грн.

«Таким чином, бюджетні підприємства отримали зрівнялівку в оплаті праці, адже зарплати аж до 14 категорії в тарифній сітці не диференціюються», наголошується в пояснювальній записці.

Варто відзначити, що зрівнялівка вже спровокувала скандали на багатьох державних підприємствах, зокрема, в школах і лікарнях. Адже виявилося, що прибиральниці і санітарки стали отримувати чи не такі ж оклади, як вчителі і лікарі.

Як уже писав UBR.ua, в МОЗ пропонують вирішити цю проблему за допомогою надбавок. Доплати можуть фінансуватися як з державного, так і місцевого бюджетів.
Чиновники також рекомендують надавати медичним установам статус комунальних некомерційних підприємств. Це дозволить лікарням встановлювати власні сітки заробітних плат.


http://ubr.ua

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад