У відпустку чи на віддалену роботу

У відпустку чи на віддалену роботу

Це зручно для швидкого вирішення робочих питань, але часом забирає особистий час співробітників, у тому числі в період відпустки. Як показало дослідження HeadHunter Україна, 40% опитаних залишаються доступні керівництву й колегам для вирішення робочих питань під час відпустки.
15% залишаються доступні для комунікації, тільки якщо відпустка проходить в Україні, 12% – на зв'язку для керівництва, 7% – не переривають спілкування з клієнтами під час відпочинку. 17% іноді на зв'язку, іноді – ні. І лише 12% відзначають, що на період відпустки перестають бути на зв'язку для кого-небудь з робочих питань.
Перестають перевіряти робочу пошту на період відпустки 43% опитаних. 31% зазвичай перевіряють еmail декілька разів протягом відпустки, а 24% роблять це щодня під час відпочинку.

Деяким доводиться не тільки залишатися на зв'язку, а й віддалено вирішувати робочі питання. Для цього майже третина респондентів беруть з собою у відпустку особисті ноутбуки/планшети. І 8% беруть робочу техніку. Часом досить і смартфона, щоб вирішувати виниклі завдання, що респонденти якраз-таки відзначали серед варіантів «Інше».
При цьому вважають за краще розділяти роботу і відпочинок, залишаючи ноутбуки/планшети, а з ними й робочі питання на роботі, 56% респондентів.

Незважаючи на те, що відпустка передбачає відпочинок від роботи, багато учасників опитування зазначили, що знаходяться у ситуації віддаленої роботи на час відпочинку – непостійної, часом епізодичної, але роботи.
Дані були отримані в результаті опитування, проведеного Дослідницьким центром Міжнародного кадрового порталу hh.ua в квітні 2018 року. В опитуванні взяло участь 704 респондента з різних регіонів України.
https://khmelnitsky.hh.ua/

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад