Чи корисний вільний графік роботи для здоров'я

Чи корисний вільний графік роботи для здоров'я

На жаль, не всі фахівці можуть дозволити собі вільне відвідування, і не тільки через те, що підібрати роботу з вільним графіком дуже складно, але ще й через те, що він не завжди корисний для здоров'я.
Давайте розберемося, кому корисний, а кому шкідливий вільний графік роботи.
Вибираючи роботу з вільним графіком, перше, з чого необхідно почати, це визначити, чи підходить ваш біологічний годинник новому розкладу або чи буде у вас можливість самостійно вибрати зручний для вас час роботи. Більшість людей – «жайворонки». Їм легко вставати та лягати рано. Для них підійде класичний графік роботи. Для «сов» вільний графік роботи може стати справжнім полегшенням, адже вони люблять поспати довше й лягти пізніше. Але і тих, і інших об'єднує одне – негативний вплив порушення їх особистого графіка. Примусьте їх встати раніше або пізніше звичайного, як в свою чергу отримаєте незадоволених і озлоблених фахівців.
Вільний графік роботи, звичайно, має свої недоліки. Один з яких, що негативно впливає на ваше здоров'я – перевантаження завданнями. Фахівцю доводиться братися за роботу завжди, коли йому зручно, але часто він забуває про таймінг, і кордони порушуються. Щоб визначити чіткі часові рамки, необхідно контролювати цей процес постійно.
Проте, медпрацівники відзначають наступні позитивні сторони роботи за вільним графіком:
• формування самостійності та відповідальності;
• відсутність напруженості та постійного контролю роботодавця;
• невимушена комфортна обстановка;
• підвищення продуктивності;
• зменшення конфліктів з роботодавцем;
• підвищення настрою.
Підводячи підсумок, хочеться відзначити, що велика кількість позитивних факторів говорить про те, що вільний графік корисний для здоров'я фахівця, але він підходить не всім.
https://jobs.ua/


За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад