Як інтроверту пристосуватися до нового колективу

Для початку зрозумійте, ви інтроверт або просто сором’язливий? Тому що соромитися можуть і екстраверти. Різниця між цими поняттями в наступному: сором’язливість – це риса характеру, яка базується на відчутті страху бути засудженим суспільством. А інтроверт просто потребує часу на самоті, щоб відновити свій енергетичний ресурс. Якщо це про вас, скористайтеся такими порадами.


Будьте чесними

Все просто – ненав’язливо попередьте колег, що ви інтроверт. Тоді вони не будуть вигадувати зайвого і з повагою поставляться до ваших потреб. Чесність підкупає. Отож не соромтеся говорити, що вас, наприклад, потрібно зайвий раз гукнути, бо ви можете піти в свої думки надто глибоко. Або що вам краще написати повідомлення, а не дзвонити.


Проаналізуйте колектив


Щоб не відчувати себе самотнім, проскануйте обстановку, може, за сусіднім столом сидить такий же інтроверт. Спочатку буде простіше зав’язати дружні стосунки з людьми, у яких схожий психотип. Новий хороший знайомий додасть вам більше впевненості в собі, крім того, він зможе допомогти вам познайомитися з іншими співробітниками.
Виділяйте до пів години на день, щоб просто поспілкуватися з колегами.
Хоча б з тими, з ким безпосередньо стикаєтеся в роботі.


Обладнайте комфортне робоче місце


Часто інтровертам доводиться працювати в оупен-спейсах. Шум і постійна активність можуть заважати зосередитися на роботі. Тому купіть собі хороші навушники та складіть робочий плейлист для концентрації на завданнях. А щоб візуально відокремити себе від проходу або сусіднього столу, поставте у себе горщик з квіткою, невеликий стос книг або календар.


Робіть перерви


Якщо відчуваєте, що вам треба побути наодинці, приділіть собі декілька хвилин. Просто намагайтеся поєднувати це з перервами для робочого перезавантаження. Сходіть на кухню, випийте чаю. Перейдіть працювати в переговорну, якщо є така можливість. Намагайтеся зберігати свій життєвий темп, не поспішайте одразу у всьому брати участь, тільки тому що так треба. Вибирайте те, що вам дійсно цікаво.
Пам’ятайте, що для колег нова людина – теж невеликий стрес. Вони звикнуть до вас і з часом зрозуміють, що ви чудовий співробітник і хороша людина. На все потрібен час. Не зациклюйтеся на своїх тривожних думках, а просто будьте самим собою.

p { margin-bottom: 0.25cm; direction: ltr; color: rgb(0, 0, 0); line-height: 120%; }p.western { font-family: "Times New Roman",serif; font-size: 12pt; }p.cjk { font-family: "Times New Roman",serif; font-size: 12pt; }p.ctl { font-family: "Times New Roman",serif; font-size: 12pt; }a:link { color: rgb(0, 0, 255); }

https://www.work.ua/

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад