Гнучкий графік роботи співробітників заощаджує гроші роботодавців

Гнучкий режим робочого часу обходиться роботодавцям дешевше, ніж фіксовані години офісної роботи, вважають 60% компаній світу. 

Такі висновки зробила компанія Regus в останньому дослідженні, опитавши 17 000 фірм з 80 країн світу.

Серед переваг такого графіка називають підвищення продуктивності праці, скорочення адміністративно-управлінських витрат і більш правильний баланс між роботою й особистим життям персоналу. Плюс - наявність мотивації та можливість підлаштуватися під бурхливе зростання бізнесу.

Крім цього, чверть підприємств з гнучким режимом роботи вважають, що подібна політика забезпечує їм доступ до більш широкої бази талановитих фахівців і дає можливість приймати на роботу людей, які мешкають у віддалених місцях.

"Те, що гнучкі робочі години є нормою — це гарна новина для всіх. Це може принести користь усім — як роботодавцям, так і працівникам, як окремим родинам, так і суспільству в цілому. Такі зміни навіть можуть піти на користь навколишньому середовищу", - говорить представник компанії.

Зважаючи на переваги гнучкого режиму робочого часу, його своїм співробітникам почали дозволяти чотири з п'яти компанії у світі.

Разом з тим, за результатами опитування, 40% компаній надають цей привілей лише вищому керівництву.

"Обмежуючи право на гнучкий робочий графік тільки старшими за посадою, деякі компанії втрачають прекрасні можливості та навіть можуть відвернути нових, талановитих співробітників, яких з такою працею знайшли", - вважає представник Regus .

У компанії вважають, що протягом десяти років гнучкий робочій графік будуть впроваджувати все більше підприємств.

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад